Online undervisning og coaching

Både hvis du coacher dig selv eller andre (hvis du allerede er behandler, læge, kostvejleder) vil jeg her skrive …

Denne side er srkevet til dig, der allerede har patienter/klienter, der vil have gang af livsstilsmedicin.

Det er blot mine meninger og erfaringer kort fortalt. Brug dem eller lad være, som du vil og passer dig bedst.

Siden her er også skrevet til dig, som vil være din egen vejleder, din egen coach. Selv-coaching er en effektiv metode til at hjælpe sig selv med at indføre den livsstil, der har størst chancer for at give dig de resultater, du satser på at opnå.

Når du antager rollen som “selv-coach” vil du skifte rolle fra at være den “passive modtager” af behandling eller mere eller mindre gode råd, til at være den aktive deltager. Det kan rent psykologisk gøre en stor forskel.

Tag føretrøjen på og hjælp dig selv efter bedste evne og på den bedste måde til at gennemføre de ændringer, der gør en forskel.

  • Find ud af, hvad der er vigtigst i netop din situation lige nu (hvad der er vigtigst ændrer gis regelmæssigt efter omstændigheder og din tilstand).
  • Fokuser på at gennemføre det vigtigste. Glem resten.

Der kan være individuelle forhold, som gør det nødvendigt eller en fordel at få lidt hjælp til at udarbejde en mere detaljeret plan for, hvordan du bedst griber tingene an.

Du kan vælge at få lidt hjælp til at vurdere og udarbejde en plan, der er mere skræddersyet til netop dig og din situation — en plan for, hvordan du efter min mening bedst griber tingene an.

Bemærk: Denne vejledning/undervisning foregår kun online, og altså ikke ved personlige møder eller via telefon. Læs mere her >>

 

Selv om jeg altid har ønske mig en, så har jeg ikke en eller anden magisk tryllestav. De er åbenbart svære at finde!

Det jeg har fundet, som kommer tættest på en tryllestav, er livsstilsmedicin!

Livsstilsmedicin — når den udføres korrekt, konsekvent og i tilstrækkeligt omfang — kan næsten som en tryllestav fjerne skavanker, symptomer og sygdomme.

Den virker dog ikke altid. Den er ikke ufejlbarlig.

I modsætning til en rigtig tryllestav (hvis eller den fandtes) så virker livstilsmedicin ikke altid.

Når du løfter tryllestaven og siger de rette trylleformularer sker der bare ingenting! De magiske trylleformularer skal udføres i praksis. Når det sker på den rette måde — og det ER krævende — sker magien!

For dem der fulgte med i … tv-serier om, hvordan masser af motion kan …

Han kalder det livsstilsmedicin. Hmm … vi har let forskellige definitioner på ordet, men vi får dog et indblik i, hvor meget ihærdig motion kan betyde for helbredet. Fx når det gælder diabetes.

Det er bedre, lettere og holder mere i længden at gennemføre livsstilsmedicin som beskrevet på disse sider.

For en diabetiker, som ikke længere har problemer med blodsukkeret, så er livsstilsmedicin ren magi.

Når en person pludselig kan undvære den kolesterolsænkende medicin, eller blodtrykspillerne eller ikke længere behøver sin astmamedicin, så ER livsstilsmedicin magi.

Vi ved allerede fra videnskabelige undersøgelser, at nok frugt og grønt gavner vores sundhed, at fuldkorn er med til at forebygge en række sygdomme, at en bedre tarmflora styrker immunsystemet, at bælgfrugter kan være den af en kostplan mod diabetes, fedme og andet, vi helst vil undgå, at en smule nødder dagligt kan være med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme, at det gavner alle kroppens celler at udelade forarbejdet kød og junkmad, at motion virker helbredende, at gåture i naturen virker afstressende og gavner blodsukkerkontrol og meget andet, at frisk luft, god søvn, god døgnrymte, gavnlige kosttilskud, undgå skadelige kosttilskud, tage nødvendig medicin men undgå skaldelig medicin, modtage behandling, der understøtter de helbredende processer i kroppen og evt. fravælge behandling, der på sigt kan hæmme de helbredende processer —  OG MEGET ANDET — har eller kan have en gavnlig indvirkning på krop og sundhed.

Men her er det store spørgsmål:

Hvad sker der, hvis du KOMBINERER disse positive livsstilsfaktorer, og gennemfører alle de ændringer, som betyder noget?

Magi!

HVIS du ellers kan overkomme så store og omfattende ændringer på én gang, ville det sandsynligvis virke som noget nær magi, at dine symptomer begynder at forsvinde en for en.

Tricket er i så stor udstrækning som det er muligt og så hurtist som det er muligt kombinerer ALLE de positivei faktoverer som vi på nogen måde kan overkomme.

Når livsstilen på DEN måde ændres hos en syg person, kan du forestille dig, at det nærmest ikke kan undgå at have en omfattende positiv indflydelse på helbredet.

 

Resultatet kan fore

. Uanset hvor meget støtte, tips og vejledning, jeg vil forsøge at give dig, så du opnår det udbytte, du ønsker — er det i sidste ende kun dig, der kan gennemføre de nødvendige ændringer i dit liv og dine vaner.

Dette er en form for personlig undervisning,

Det er (naturligvis) ikke muligt at behandle, stille diagnoser og den slags via online vejledning/undervisning.

Kan ikke erstatte medicin, lægebesøg, diagnoser og andet, der kan være nødvendig, når helbredet begynder at svigte. Dette er udelukkende fokuseret på at lære dig om, undervise dig i, vejlede dig om, hjælpe dig med at overvinde forhindringer, hvordan du bedst tackler forskellige situationer osv. Hvornår og hvordan du evt. kan faste (og hvornår og hvordan du ikke kan!), hvilke fødevarer eller grupper af fødevarer det evt. i din situation kan være bedst at vælge eller fravælge.

I nogle tilfælde vil jeg komme med forslag til, hvordan du kan prøve dig frem. Dette er ikke eksakt videnskab. I nogle tilfælde er det nødvendigt at prøve forskellige muligheder og metoder for at finde den, der virker bedst for dig og i din situation. Selv de bedste løsninger er ingen løsning, hvis de ikke kan gennemføres, fordi de ikke på en fornuftig måde kan tilpasses netop dig liv, din situation og dine ønsker.

Kan ikke vejlede dig i den medicin, du får fra lægen. Jeg kan sandsynligvis give nogle tips og råd vedr. den naturmedicin eller de kosttilskud, du indtager (eller om hvilket du evt. vil have gavn af at indtage).

 

 

  • – – –

 

Du kan let selv lære, hvad livsstilsmedicin går ud på, og hvordan du bedst tilrettelægger din kost, livsstil og livsvilkår, så du får størst udbytte.

Der er ikke noget kompliceret ved de grundlæggende ideer. Det forunderlige ved livsstilsmedicin er, at det ofte — i det mindste i teorien og i de fleste tilfælde — er meget enkelt.

Der er naturligvis undtagelser og i nogle tilfælde kan det godt blive en lille smule kompliceret og en fordel med en mere personlig vejledning.

Det er som regel rimelig let at forstå, hvilke ændringer i livsstilen, der skal til, for at have de bedste chancer for det bedste resultat. Men samtidig utrolig svært at gennemføre disse ændringer, og her kan svar på spørgmål mv. være en hjælp.

Det kan virke uoverskuelig svært at ændre indgroede vaner. DET er den store udfordring.

Du vil modtage forslag til ændringer i kost og livsstil. Hvis det er relevant, vil du også modtage forslag til, hvilke kosttilskud, som jeg mener kan være gavnlige eller nødvendige i netop din situation.

 

Problemer. Mest almindelige.

  • modstridende oplysninger, forvirring, hører så meget forskelligt
  • abstinenser og kriser
  • det sociale
  • afsavn

Der er en del andre, men der fik vi vist nævnt de vigtigste.